lost my profile settings

  • SUPPORT THE SITE AND ENJOY A PREMIUM EXPERIENCE!
    Welcome to Tesla Owners Online, four years young! For a low subscription fee, you will receive access to an ad-free version of TOO. We now offer yearly memberships! You can subscribe via this direct link:
    https://teslaownersonline.com/account/upgrades

    SUBSCRIBE TO OUR YOUTUBE CHANNEL!
    Did you know we have a YouTube channel that's all about Tesla? Lots of Tesla information, fun, vlogs, product reviews, and a weekly Tesla Owners Online Podcast as well!

  • It's OK to discuss software issues here but please report bugs to Tesla directly at servicehelpna@teslamotors.com if you want things fixed.

lance.bailey

Top-Contributor
Joined
Apr 1, 2019
Messages
421
Location
cloverdale, BC
Tesla Owner
Model 3
Country
Country
#1
upgraded to 28.2 on Monday night, and linked the profiles on Tuesday night after I drove the car on Tuesday - my phone and card to my profile and my wife's phone and card to her profile.

she drove on weds and thurs with no issues [reported] and when I got in this morning the profile loaded from Easy Entry was my profile - score!

10 minutes into the drive I noticed that NoA was available for the route but not turned on - my profile has it on by default. pulled over and did a quick check of the settings. All the ones that I know are different from my wife's profile were still on her preferences.

steering was standard and not sport
automatic NoA turned on
speed setting was her +14 instead of my +1
lane change needed confirmation
lance change was mild and not standard
and so on...

I tried switching back and forth between profiles at the road side, but eventually gave up and set what I could remember. Dunno if I got it all right because lane changes are less aggressive and phantom/harsh braking has increased. those might be a 28.2-ism, but that is a different thread.
 

TrevP

TOO Founder / Administrator
Founder
Joined
Oct 20, 2015
Messages
6,886
Location
Toronto
Tesla Owner
Model 3
Country
Country
#4
I noticed some of those settings weren't working on mine after switching from my wife/easy access. NoA and lane change stuff is stored per profile so if you switch between them and one of the profiles doesn't have them enabled they stay that way when you switch back. Annoying but I guess it's a safety thing about Autopilot.
 

lance.bailey

Top-Contributor
Joined
Apr 1, 2019
Messages
421
Location
cloverdale, BC
Tesla Owner
Model 3
Country
Country
#5
That is what I think I am seeing Trev, but if I switch to a profile how is is safer to have only some of the settings in the profile enacted? Suddenly the car is going to behave differently than I expect.