Insufficient Power Warning & Screen Goes Out

  • SUPPORT THE SITE AND ENJOY A PREMIUM EXPERIENCE!
    Welcome to Tesla Owners Online, four years young! For a low subscription fee, you will receive access to an ad-free version of TOO. We now offer yearly memberships! You can subscribe via this direct link:
    https://teslaownersonline.com/account/upgrades

    SUBSCRIBE TO OUR YOUTUBE CHANNEL!
    Did you know we have a YouTube channel that's all about Tesla? Lots of Tesla information, fun, vlogs, product reviews, and a weekly Tesla Owners Online Podcast as well!

  • It's OK to discuss software issues here but please report bugs to Tesla directly at servicehelpna@teslamotors.com if you want things fixed.
Joined
Mar 26, 2018
Messages
9
Location
Huntington Beach
Tesla Owner
Model 3
Country
Country
#1
So not sure if this should go under "Maintenance and Repair" but I had an issue yesterday where when I got in the car and tried to put it into drive it said it had insufficient power to start. Battery was reading around 60% to 70%. After a minute or two the warning went away and the car started. Anyone else have this problem?

On a possible related not I have had the touchscreen reboot on me several time over the last four days one time while driving and it went on and off a few times. Anyone have this issue?

Just want to know if this is something I should be concerned about.
 

sclyde

Active member
Joined
May 25, 2017
Messages
145
Location
Salt Lake
Tesla Owner
Model 3
Country
Country
#4
So not sure if this should go under "Maintenance and Repair" but I had an issue yesterday where when I got in the car and tried to put it into drive it said it had insufficient power to start. Battery was reading around 60% to 70%. After a minute or two the warning went away and the car started. Anyone else have this problem?

On a possible related not I have had the touchscreen reboot on me several time over the last four days one time while driving and it went on and off a few times. Anyone have this issue?

Just want to know if this is something I should be concerned about.
This has happened to me once as well. It was a few weeks ago and hasn’t happened since. My screen did also reset on my today while I was driving though. Hoping it’s just been software problems and updates resolve everything. We’ll see though.

At the moment my biggest gripes are sometimes needing to tap my keycard to drive despite unlocking fine with walk up unlock and the backup camera only working about 20% of the time at best.
 

Norm Rechtman

Active member
TOO Supporting Member
Joined
Jun 5, 2017
Messages
30
Location
FL
Country
Country
#6
Please keep us informed as to what they find, that’s not good that the backup camera is only working 20% of the time